| Tytuł: | jak wygląda zbieg |
| Autor: | Niunia 14.9.2011, 17:41 |
| Mnie czeka ten zabieg,bo wszelkie próby o malucha nie wyszły, już mam nawet zaplanowany, dlatego piszę na wielu forach i pytam kobiety o opinie. Jak to wygląda i jak się do niego przygotować? Czekam i tu na wasze wypowiedzi. Niunia | |
Jak zajść w ciążę?
Zajście w ciążę wcale nie jest takie proste i szybkie, jak może zdawać się większości ludzi. Wciąż dowiadujesz się od swoich znajomych, że spodziewają się dziecka i wciąż staracie się z partnerem tak samo cieszyć się przyjściem na świat własnego? Jeśli przez dłuższy czas stosowaliście tabletki antykoncepcyjne, może się wydawać, że z chwilą gdy ją odstawicie pojawi się dziecko.
Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny.
Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych. Twój lekarz położnik będzie śledził zmieniający się rozmiar macicy, puls i położenie dziecka, zleci wykonanie badań krwi i moczu.